Matlådepysslet nr2, Tidigt och ännu en Insikt……

av Christina

Jag börjar med Insikten.

Jag har funderat mycket i mitt liv på mycket. Fortfarande kan jag förvånas över att något jag visserligen tänkt igenom rätt bra ändå, efter all tid har väntat på att landa i att verkligen förstå. Vet inte om det är begripligt vad jag menar med att verkligen förstå och det spelar egentligen ingen roll heller för det viktigaste är ju att jag gör just det – Förstår.

Vad är det då jag har fått kläm på? Jo, jag har under åren tränat mig att verkligen se hur jag är, hur jag uppför mig, vad det är som kommer ut ur min mun…..osv….Lyckas kanske inte alltid men helt okej i alla fall. Detta har jag gjort för att förstå varför saker och ting blir som de blir – både bra och dåliga – i samspelet med andra. En process som inte börjat igår utan något jag kan komma ihåg jag funderade på redan som väldigt ung – alltså egentligen alldeles för ung. Och nu kommer jag till the Kläm: typ om man blir stött över hur någon lät så kan man ju tänka efter hur man själv låter i samma situation. Ofta är det precis så samma och det gör att det blir lättare att inte haka upp sig på då. Men det är inte det som är Klämmen utan den är insikten om att visst jag gör också fel men eftersom andra gör det också så är det inte heller något att hänga sig fast vid.

Äsch, det där blev så vimsigt och svårförstått att jag raskt kastar mig över ämnet Tidigt istället. Näe, det gör jag inte alls för jag känner på mig att det kommer att bli urtrist……

……och det kommer ämnet Matlådor också att bli för jag har gått upp alldeles för tidigt idag för att se till att alla fick sina matlådor med sig!

Hej så länge för nu ska jag sova midda’!

Annonser