att bli Frestad….

av Christina

Det riktigt spritter i Våren!  Frestelsen att börja kratta och krafsa är stor men nä!, det ska allt vänta ett tag till för Nattfrosten har inte riktigt sagt tack och adjö än.

Pippisarna har börjat plaska lite försiktigt i fågelbadet så nu vill det till att fylla på och hålla rent – ett kärt pyssel. Det gör att jag är frestad att ställa fram lite utemöbler på bästa Fågelskådarstället men det får nog också vänta ett par dagar.

Igår var jag frestad att ingenting göra men det blev precis tvärt om istället. Jag drabbades av det sprittiga jag med så dammsugaren fick jobba som sjutton och all rest pellet kom in i källaren – sista pallen för säsongen behöver få plats. En föraning om att det nog snart kommer att  sopas bort vintergrus här, fick mig att ta Storsopen i högsta hugg och börja….borsta trodde jag, men det är sådana mängder i år att det blev till att skyffla ut det från trottoaren. Frestelsen att vila hade vid det här laget helt givit upp så jag fortsatte att spritta runt i köket och avslutade med att baka en typ HittepåKaka. Den blev frestande god!

Men nu är det en ny dag, det gör ont lite här och där, så idag ska jag nog verkligen frestas att ta det lugnt…..

Annonser