Stillhet

av Christina

Tystnad. Lugn……..tråkigt?

Jag tror jag har pratat om det här förut, det att våga göra absolut ingenting.

Göra absolut ingenting är en svår konst. Varför då? Det är väl enkelt att bara skita i allt och slöa i soffan istället. Hm, då gör man väl inget bara för att slippa göra något annat, eller hur? Eller så drabbas man av dåligt samvete för att ingenting blir gjort…..och det sistskrivna blir faktiskt en lek med ord om man har min skruvade hjärna!

Nä, det jag menar är att som tjuren Ferdinand sitta under korkeken. Visserligen luktar han på blommorna men det är väl helt okej för det enda det aktiverar är väl sinnet för dofter……

Det som fick igång mig idag att prata om detta är att det mitt emot mitt hus finns en arbetsplats där de arbetande går ut på baksidan för att röka. Oftast kommer de ut en och en ( det är en Kommunal verksamhet med antirök-policy så röktillfällen och -platser är strikt reglerade ) och eftersom jag tror mig veta att de har mer än fullt upp att göra hela dagarna, förvånar det mig att de inte bara njuter i stillhet av sin cigarrett. Nä! Jag tror inte jag sett en enda utan telefonen mot örat och vandrande fram och tillbaka under livlig diskussion med andra änden.

Nu får ju faktiskt folk göra håken de vill i sina liv för det gör ju jag med. Dock pladdrar jag verkligen inte mycket i telefonen för jag tycker den bara är ett hjälpmedel – rätt ofta ett irriterande sådant tom. Jag har istället den dumma vanan att sätta på tv’n så fort det inte finns annat att göra.

Varför har jag skrivit om det här då da’? Jo, jag känner själv ett stort behov av att hitta det lugnet, den stillheten, det rofyllda i att kunna helt stänga av och bara samla kraft – ladda batteriet –  i det att just göra ingenting……och jag tror allt att det finns många, många fler som skulle behöva  det……

 

Annonser