Jordbrukat – nästan – …..

av Christina

…..har jag gjort. Eller i alla fall farit runt med krattan på framsidetomten. Och då ska det naturligtvis bli regnigt – bara för att liksom… Nä, nu ska jag inte vara dum för det behövdes faktiskt lite blött från ovan.

Det finns åtminstone ett par av arten Turkduva som spatserar runt i min lummiga trädgård som ligger i ett äldre bostadsområde. Nu skulle väl inte alla hålla med om beskrivningen av den av duvorna valda spatserplats – alltså huset är rätt gammalt och området lika så så det kan ingen säge emot men min trädgård klassas säkert inte av alla som lummig utan snarare som vildvuxen….och det gillar alla Pippisar i alla fall. Fast Pippisarna är så mycket färre än i år det brukar vara. Jag börjar nästan bli lite orolig. Vad har hänt? Kanske de har matats duktigt i vinter nånstans och liksom fastnat där. Jag ‘kan’ ju inte ha fågelbord och sådant här för hundarnas skull – man vet inte vad de tuggar i sig för skräp då. Annars funkar det helt okej för för det allra mesta struntar Vovvarna i Pippisarna och vise versa….. utom när det ramlar ner nån skatunge som inte kan komma upp igen för då är frestelsen tydligen alldeles för stor.

Alltså utgör mina dogs ingen större fara för det vilda livet i min trädgård MEN det gör däremot grannens förbaskade katter! Igår t ex,  försökte en av de jäklarna få tag i just en av Turkduvorna! Fågeln flög upp från gräsmattan på min sida och katteländet, som befann sig utanför tomten och därmed på andra sidan en mur, HOPPADE rakt upp och försökte sätta klorna i fågeln i luften. Måste väl erkänna att det var rätt snitsigt gjort men som tur var klarade Pippisen sig.

Nä, nu är det dags att krypa upp i soffhörnet med filt och kudde och nått gott att äta. Har lagat matlådemat större delen av dagen och jag blir rätt ohungrig då. Har faktiskt gjort lite Smaskens också och den här gången blir det bara till mig eftersom det är sådant bara jag gillar – en mjuk kaka med dadlar, farinsocker och apelsin i och så mumsiga dadelgodisbollar!

Tack och god natt!

Annonser