Den Sommar Jag Ville Ha…..

av Christina

…..den har jag fått och det med råge. Jag är en riktig värmeälskare som t o m brukar frysa sommartid inne i matbutikerna, Men inte denna underbara sommar. Lite problem med att sova har jag haft men det är ett överkomligt problem – man kan ju faktiskt sova middag.

Mitt fågelbad är fortfarande en alldeles förträfflig glädjespridare. Det har inte varit köbildning till badet – tror att det är fler i grannskapet som servar – men jag har observerat att det är ett populärt ställe för allehanda insekter också. Nyss var det en bitteliten typ geting som tog sig en slurk.

Många turer har det varit om och kring min bil och mitt inköpta släp. Lånade ut båda två till ena systern. Det visade sig bli en aningens för mycket på obestämd tid. Först tillbaka kom bilen vilket gjorde min för tillfället arbetande son glad ……. några veckor för sedan behagade bilen behöva omvårdnad. 2 av de 6 cylindrarna och tändspolar och tändstift och …..phu….. Den funkade alltså inte nått vidare. Och klonkade dessutom…… Släpet står också hemma igen men har inte fått jobba ännu. Det har varit lite för varmt även för mig för att hårdjobba utomhus.

Annars är det rätt lugnt i pensionärslivet. Ändå mer lugnt kommer det att bli när sonen lättar hemifrån för att bedriva studier på annan ort. Kommer att bli hur konstigt som helst att t ex inte behöva laga/fixa tre olika sorters mat varenda dag – sonen vill inte äta samma både till lunch och middag och EllenDellen äter vegetariskt. Själv äter jag upp det som blir över ……….

Det är inte ofta det har varit son-tomt under de 28 år vi levt tillsammans – vår lilla familj på tre. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad att jag har fått ha mina båda två Mambos så här länge. Det har väl varit lättare ibland och naturligtvis inte lika lätt alltid men jag kan ändå verkligen säga att jag har haft ett mycket oproblematiskt liv tillsammans med mina älskade ungar. Bättre barn kan man inte önska sig. Skulle kanske kunnat gjort dom liiiite mindre bortskämda …….

Näe, jag säger som jag alltid sagt – Det jag lyckats allra bäst med i livet är att se till att mina barn blev kloka, ordentliga människor som kommer att klara sig alldeles utmärkt i sina egna liv …… fast väldigt bortskämda …… fast på ett bra sätt!

Annonser