Förändringens Tid…..

av Christina

…… låter seriöst och fint …..

Det har hänt ett och annat här de senaste månaderna och det har förändrat ett och annat. Bland annat har vi kalhygge både på fram- och baksidetomt. Magnifika körsbärsträdet fick efter mycket ångest bli nedkapat. På baksidan behagade ett jättestort äppelträd splitta sig i två och den ena halvan föll nästan ända ut på gatan. Staketet höll men Schersminen fick stryk…. Mitt i äppelträdets tjocka stam var det som sågspån och grenarna var väldigt kraftiga och långa och överfulla med äpplen. Körsbärsträdet var en bjässe på sådär en 13 – 14 m åt alla håll och stammen var inte det minsta krambar för jag nådde inte runt hur mycket jag än försökte. Däremot var det ack så älskat, speciellt på våren när det var översållat av alla underbara blommor, vackert och lysande som en naturens kristallkrona.

Fast nu var det nog tur att jag förhärdade mig och lät min hitkallade arborist sätta motorsågen i älsklingsträdet. Och vad var det som visade sig. Jo, i mitten-mitten av jättestammen går det att odla blommor! Alltså det är jord där som man kan gräva runt i – visserligen bara med en planteringsspade av normal storlek men ändå…..

MEN nu får vi som sagt var dras med kalhyggen! Vi är vana att ha insynsskydd i form av frodig växtlighet och en del av detta rök liksom med när träd försvann. Försöker trösta mig med att det finns en kastanj på tillväxt. Den blev lite hopklämd mellan körbärsälsklingen och ett äppelträd – ett som ska vara kvar – men nu får den plats att växa till sig.

Innan de två största räden försvann funderade jag på att ta bort två andra äppelträd också. Det gör jag absolut inte längre även om jag svär över all frukt jag inte vet var jag ska göra av någonstans. Jag gillar verkligen fyllda trädgårdar! och innan trädfällning o annan rensning så hade vi faktiskt mer en park än en vanlig villaträdgård……

Alltså! jag borde nog redigera det här för nu har jag tjatat om mina träd och trädgård och växtligheten här så jag ……. slutar nu!

 

Annonser