Tiden Tiden Tiden…..

av Christina

…..åh, jag får sån ångest! Den förbaskade tiden räcker inte till ett endaste dugg hur jag än försöker tänja på den. Skulle kanske syssla med laserexperiment ett tag – kanske det går att stretcha tiden och trycka ihop den igen och sedan få Nobelpris? Men jag tror att jag ändå kommer att känna det som att jag är i ständig tidsnöd….

Julen kommer närmare och närmare och närmare …. och fast jag verkligen inte planerat att slita som förr i tiden så går det för fort. Förresten – tom förr i tiden känns stundom alldeles för kort bort ….. fast sen kan det vara något som känns oroväckande långt bort istället …..

Den verkligt stora tidsnöden är ju att den återstående delen av livet bara känns kortare och kortare och kortare …. Och så ska man då fånga dagen …. Inte så lätt när man upplever att den hinner ta slut innan man nästan börjat den ….

Men nu ska vi inte vara alltigenom negativa! Att vara pensionär innebär ju fördelar …. också …. och nu kom jag på en ‘sanning’ – allra som oftast så säger ju nyblivna pensionärer att de aldrig haft så dåligt om tid som efter de slutat jobba. Jag har funderat mycket på det där och för min del så beror det på att jag ju tycker att jag – egentligen – har massor med tid att t ex göra allt det där jag inte hann förut och så försöker jag göra allt på en gång. Det resulterar oftast i att jag fladdrar runt och gör lite här och lite där men med den sortens görasaker-sätt  blir det svårt att se ett resultat. Och nu har jag helt trasslat in mig i ett resonemang som jag precis just nu upptäckte att jag varken har tid eller lust att fortsätta. Kanske en annan gång.

**** Sanningen jag kom på är inte den som jag skrev om ovan. Nä, det är den som jag väntar med till en annan gång …..

Annonser